Perníčky
2 celá vejce, 20 dkg cukru moučka, 1/2 lžíčky jedlé sody, 4 lžíce medu, 30 dkg hladké mouky, citronová šťáva a kůra, vonné koření (špetka kafe, zázvor, badián, nové koření, anýz, stlučený hřebíček, skořice). Poleva: 1 bílek, 12 - 14 dkg cukru, solamyl
Vejce, cukr, sodu, citronovou šťávu a koření třeme 1/4 hodiny, přidáme 4 lžíce prohřátého medu a mouku a promícháme. Necháme odpočinout asi 2 hodiny (nejlépe večer zadělat a ráno péci). Odpočinuté těsto rozválíme na placku a vykrajujeme různé tvary. Po upečení zdobíme bílkovou polevou. Smícháme cukr, bílek a solamyl, vše třeme až poleva zhoustne a je lesklá.