Dršťková polévka
300 g vařených nakrájených drštěk, 1 cibule, 40 g tuku, 50 g hladké mouky, mletá sladká i pálivá paprika, česnek, majoránka, drcený kmín, mletý pepř, sůl, masox
Dršťky zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, krátce povaříme, scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme odkapat. Jsou-li trvdé, uvaříme je do měkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut. Přidáme dršťky, sůl, kmín, pepř, rozetřený česnek, masox, doplníme vodou na objem 1,3 litru a povaříme 5 minut. Polévku okořeníme rozdrcenou majoránkou a podáváme.