Návrat na hlavní stranu

Vanilkové řezy

1 lístkové těsto. Na krém: 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, 6 lžic cukru, 1/2 o mléka, strouhaná citronová kůra z poloviny citronu, 3 žloutky, 100 g másla nebo Hery. Na přelití: citronová nebo rumová poleva
Z lístkového těsta vyválíme na pomoučeném vále silnější obdélník. ROzdělíme ho na poloviny, položíme na vodou vypláchnutý plech, těsto na několika místech propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme při vysoké teplotě. Dozlatova upečené obdélníky necháme vychladnout, srovnáme nožem a na jeden z nich naneseme krém. Ten připravíme takto: pudink, uvařený podle návodu, sejmeme z ohně a vmícháme žloutky. Za občasného promíchání ochladíme a do vlašného krému vmícháme změklé máslo. Dobře vyšleháme. Druhým obdélníkem krém přikryjeme a celý moučník nakrájíme pilkovým nožem na řezy. Ty pak přelijeme polevou a ozdobíme čepičkou šlehačky.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm