Návrat na hlavní stranu

Lišky na paprice

Asi 500 g lišek, 1 cibule, asi 1/4 l kysané smetany, asi 1 šálek hovězího vývaru, 2 lžíce hladké mouky, kmín, lžíce papriky, sůl, trocha octa, asi 2 lžíce másla
Nakrájené lišky nejprve krátce podusíme v malém množství vody. V kastrolu zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme papriku, lišky, sůl, lišky, sůl, kmín a chvíli restujeme. pak do kastrolu nalijemehovězí vývar nebo vývar z masoxu, kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až jsou lišky měkké. Ke konci dušení rozmícháme v hrnečku mouku se smetanou a lišky zalijeme. Rychle mícháme, aby se neudělaly žmolky, a necháme 15 minut povařit. nakonec dochutíme omíčku octem a solí. Podáváme s bramborem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm