Návrat na hlavní stranu

Plněná kuřecí prsíčka

4 kuřecí prsíčka, 20 g oleje, 20 g másla, pepř, sůl. Nádivka: 150 g žampionů, 50 g šunky nebo šunkového salámu, 2 vejce, 20 g másla, petrželka, sůl
Kuřecí prsíčka zbavíme kostí a kůže, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme, potřeme nádivkou a přeložíme v půli. Okraje žízků dobře sklepneme paličkou na maso, vložíme do rozehřátého oleje a másla a opečeme po obou stranách. Nádivku připravíme takto: na plátky nakrájené žampióny a na nudličky nkrájenou šunku (salám) osmahneme na másle, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme v řidší nádivku. Osolíme ji a vmícháme rozsekanou petrželku. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a se zeleninovým salátem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm