Návrat na hlavní stranu

Kapustový nákyp

1 větší kapusta, 150 g uzeniny, 80 g tuku, 3 vejce, 3 lžíce strouhanky, 70 g nastrouhaného sýra, sůl, tuk na vymazání pekáčku
Očištěnou kapustu vložíme do vody a uvaříme tak, aby byla na skousnutí ještě pevná, zcedíme a umeleme (rozmixujeme) nebo ji ne prkénku nadrobno usekáme. Tuk utřeme se žloutky, přidáme kapustu, osolíme a zahustíme strouhankou. Vpracujeme na malé kostičky nakrájenou uzennu a vmícháme tuký sníh ze tří bílků. Směs rozložíme do tukem vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě zapečeme dorůžova. Před koncem zapékání posypeme nákyp nastrouhaným sýrem, který necháme rozpustit. Podáváme s vařenými brambory.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm