Návrat na hlavní stranu

Kapr s náplní

1 a 1/2 kg kapra, sůl, 60 g másla, 40 g slaniny, petrželka. Náplň: 1 máslovka, 2 rohlíky, 2 vejce, několik lžic smetany nebo plnotučného mléka, sůl, petrželka, květ, mlíčí
Kapra zbavíme šupin, vykucháme co nejmenším otvorem, dobře vymyjeme, osušíme, uvnintřosolíme, naplníme, zašijeme. Na pekáčku na másle opečeme plátky slaniny, na ně položíme plněného kapra a zvolna pečeme 40 - 45 minut. Při pečení poléváme často šťávou. Upečeného kapra pokapeme citrónovou šťávou, opatrněe porcujeme a podáváme s brambory, kaší a salátem. Nádivku připravíme takto: umícháme máslovku s vejci, petrželkou, přidáme na másle podušené mlíčí, špetku květu a na kostičky nakrájené oloupané rohlíky zvlhčené smetanou nebo plnotučným mlékem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm