Smažený kapr ve vinném těstíčku
1 kapr, sůl, citrónová šťáva, olej na smažení. Těstíčko: 120 - 150 g polohrubé mouky, sůl, 2 žloutky, bílé víno, sníh
Vyčištěného kapras stáhneme z kůže, porcujeme na podkovy, porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 1/2 hodiny ležet. Potom porce osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme je ve vinném těstíčku a na oleji vysmažíme do zlatožluta. Hotové pokapeme rozuštěným máslem. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo se salátem. Těstíčko připravíme takto: umícháme hladké těstíčko jako na palačinky z mouky, žloutků, bílého vína, špetky soli. Do hladkého těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.