Návrat na hlavní stranu

Bramborové knedlíky plněné škvarky

750 g vařených brambor, 250 g hrubé mouky, 60 g pokrmového tuku, 2 vejce, sůl. Nádivka: 250 g škvarků, 1 cibule, trochu strouhanky. Na polití: 80 g sádla, 1 menší cibule
Den předem uvařené brambory nastrouháme, přidáme k nim mouku, sůl, trochu vlahého tuku a vejce. Zpracujeme tužší těsto, rozváíme je, rozdělíme na čtverce, do kažédho dáme lžíci nádivky, uzavřeme a zakulatíme. Nádivka: Menší cibuli jemně nasekáme, osmažíme na tuku, přidáme škvarky. Knedlíky vaříme 10 - 12 minut podle velikosti. Sypeme je osmaženou cibulí a podáváme k nim zelí nebo jinou zeleninu.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm