Návrat na hlavní stranu

Cukroví z mandlového těsta

180 g hladké mouky, 140 g másla, 100 g práškovéjo cukru, 70 g mandlí, 2 tlučené hřebíčky, špetka skořice, citrónová kůra
Do prosáté mouky a cukru dáme struhané oluopané mandle, skořici a citrónovou kůru.Tozdrobíme máslo a spolu s moukou rychle zpracujeme křehké mandlové těsto. Jakékoliv menší formičky slabě vytřeme tukem, a plníme těstem. narovnáme je na plech a upečeme dorůžova. Vyklopené ještě teplé pocukrujeme vanilkovým cukrem. Z vyváleného těsta můžeme také vykrajovat tvarym, poévat je čokoádu a zdobit půlkou višně či hrozinkou. Nebo do těsta dáme trochu kakaa, děláme koláčky a pečené spojujeme čokoládovou nádivkou.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm