Návrat na hlavní stranu

Zeleninový guláš

80 g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, paprika, 1/2 kostky masoxu, 200 g kabanosu nebo maso z konzervy ve vlastní šťávě, 5 paprik, 5 rajčat, 1 květák, 1 - 2 mrkve, 2 - 3 brukve, 150 g hrášku nebo sáček zmrazené zeleninové směsi, 2 lžíce kečupu, sůl, špetka mouky, pažitka
Na oleji a na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuoi a česnek, osmahneme na kostky nakrájený kabanos, přidáme papriku, podlijeme, vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu nebo zmrazenou zeleninou směs, přidáme kousek masoxu a dusíme. Když je zelenina skoro měkká, zaprášíme ji jen trochu moukou, přidáme rajčatový protlak nebo kečup, podusíme a přidáme rozsekanou pažitku. Před podáním můžeme dát do pokrmu tři nebo čtyři lžíce smetany nebo neslazeného kondenzovaného mléka. Podáváme s brambory nebo s chlebem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm